OBS: Denna sida är endast i utbildningssyfte, vi tar inget ansvar för eventuellt missbruk, du kommer vara ensam ansvarig för missbruk som du gör. Hacking är brottslig verksamhet och är straffbart.

Hur hackar man? (Windows, Linux och Mac)

Hur hackar man. Det är en  frågan med runt 9 900 svenska  Google-sökningar varje månad och 45 500 000 globalt. Jag vet att alla som driver en hacka relaterade webbplats får den frågan ställd dagligen. Efter att jag har sökt på internet för ett bra svar på denna fråga, har jag inte hittat det, så jag bestämde mig för att svara på min egna hemsida en gång för alla.

Hur hackar man? Vad krävs det för att bli en hacker?

Så många människor som vill lära sig att hacka ha en helt fel attityd. De tror att det finns några enkla hemligheter som gör att man hackar något på bara några sekunder. Att lära sig hacka är inte så enkelt som att titta genom webbplatsen HTML-källkod. För er som har haft detta tänkesätt, släpp det nu, du kommer inte hitta något där.

Att lära sig att hacka blir mycket enklare med några egenskaper:

  • Tålamod – Att lära sig att hacka kommer att ta tid. Om du inte är en tålmodig person, är det sannolikt inte något du bör föröka dig på. Jag började lära sig att hacka för några år sedan. Under dessa år fick jag en hel del kunskap, men jag är fortfarande lärande. Det kommer alltid att finnas något annat och något nytt att lära sig. Det finns inga gränser.
  • Nyfikenhet – Nyfikenhet spelar en viktig roll i att lära sig hacka. Nyfikenhet är en av de viktigaste kvalitéerna som kommer att driva dig att hålla igång, fortsätta lära, och inte ge upp när något svårt uppstår.
  • Kreativitet – När du försöker att hacka något, kan många problem eller utmaningar uppstår som kräver mer än bara logik. Att vara kreativ och lära sig att tänka utanför boxen kommer att bli till stor hjälp.
  • Dedikation – Om du ska börja lära dig att hacka, inte sluta. Av erfarenhet kan jag säga att om du ska börja lära sig att hacka, måste du ägna minst ett par dagar i veckan till det. Om du väljer att ta stora raster, kommer du glömma information och det kommer att tvinga dig att börja lära dig den informationen för att förstå de mer avancerade ämnen som kommer upp senare.

Hacking är ett brett ämne med många olika  kategorier. Om du ska börja lära dig att hacka, börja med att välja en  kategori och ett ämne i den kategorin. När jag först började lära sig att hacka, ville jag veta allt. Under första  månaderna hoppade jag  från ämne till ämne, läste bitar och delar om allt. Efter ett par månader insåg jag att jag visste precis tillräckligt i de flesta ämnen för att förklara grundläggande begrepp, men jag kunde inte använda dem för verkliga situationer eller använda kunskaper på något sätt. Jag hade slösat bort den tid jag kunde ha tillbringat att behärska ett visst ämne.

När du börjar lära sig att hacka, kommer du att märka att det finns en stor mängd användbara program där ute. Innan du börjar använda dessa program, lära dig hur de fungerar och varför de fungerar. Du är inte en hacker om du bara använder ”peka och klicka” program för att göra allt arbete för dig. Att lära sig hur dessa program fungerar kommer att öppna många nya dörrar. Fråga dig själv frågor som dessa, varför Hände det ? Vad får den att göra vad den gjorde? Vad händer i bakgrunden när jag kör det här? Hur var detta möjligt? När du har en förståelse för hur och varför saker och ting fungerar och varför saker händer som de gör, kommer du att kunna komma med nya dataintrång metoder och teorier som så småningom kan hamna i ny teknik och sårbarheter.

När du lär dig att hacka, forska i ämnet du lär dig. Ingen kommer att göra allt arbete för dig. Vad tror du är skillnaden mellan de smartaste mest fulländade hackare och de människor som ständigt ställer dumma frågor som ”Hur kan jag hacka hotmail!”? Medan den så kallade ”hackare avfall” som tar sin tid att ställa dumma frågor och väntar på svar med enkla lösningar från någon annan, är de smarta hackare gör sin egen forskning och lärande allt de kan på egen hand. Naturligtvis ibland behöver alla lite vägledning, men inte för varje liten sak. Även när du gör din egen forskning kommer du att lära 10 gånger mer än om du skulle få ett svar från någon annan. Kom ihåg att Google är din vän!

Så småningom bör du lära dig hur man programmerar. Genom att lära sig att programmet, kommer du att kunna göra så mycket mer som en hacker. Programmering skapar oändliga möjligheter. Du kommer att kunna förstå hur och varför program fungerar, du kommer att kunna förstå hur exploits fungerar och hur du skapar din egen. Med möjligheten att programera, kommer du att kunna förstå och lära sig de mest avancerade ämnen dataintrång.

Begränsa dig inte till ett operativsystem. Lär dig Linux. Linux används för att köra miljontals servrar på nätet, så det är viktigt att veta hur Linux fungerar. Dessutom är många av de bästa hacking program gjorda enbart för operativsystemet Linux.

En av de bästa metoderna för att du ska lär dig att hacka är att läsa böcker. Det finns många bra professionella böcker om alla aspekter av dataintrång. En enkel sökning på ”Hur hackar man” på Amazon.com kommer att ta fram en enorm lista av awesome böcker.

Prenumerera på dataintrång relaterade hemsidor (som Alltomhacking.se) och podcasts är ett annat bra sätt att lära sig nya saker och hålla dig uppdaterad med den hacka . Google Reader är en stor RSS-läsare. Du kan börja genom att prenumerera på Alltomhacking.se genom att klicka här. Andra bra resurser e-postlistor. Det finns många e-postlistor där ute som skickar ut varje vecka sårbarhets rapporter eller bara nyhetsbrev. Du kan börja med att prenumerera på Alltomhacking.se e-post genom att klicka här.

Det bästa sättet att lära sig något och att minnas att det är genom att faktiskt göra något med det! Till exempel efter varje gång du lär dig något nytt, ta den nya kunskapen och skapa ett program som har samband med det skriva en tutorial om det eller skapa en video om det för andra att lära sig. På så sätt kommer informationen fastnar och inte bli bortglömd inom en vecka.Du kan skicka in dom till oss så delar vi med oss av dem till alla.